Форумът се проведе в периода 27-29 октомври 2017 г. в хотел Черно море.

За четвърта поредна година Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“-Варна и Български фармацевтичен съюз (БФС) организираха Фармацевтичен бизнес форум и научно-практическа конференция, които събраха фармацевтичното и медицинското съсловие в морската столица в периода 27-29 октомври 2017 година.

Четвъртият Фармацевтичен Бизнес Форум и научно-практическа конференция бяха насочени към фармацевтичните и дермо-козметични компании, фирмите за медицински изделия, дентално здраве, водещите експерти във фармацевтичната практика, както и преподаватели, специализанти, докторанти и студенти от цялата страна.

По време на събитието бяха представени съвременни научно-практически разработки в областта на фармацевтичната наука и практика; фирмени презентации на иновативни фармацевтични продукти и услуги; кръгла маса за обсъждане на иновациите и перспективите пред фармацевтичната практика; модул от програмата за продължаващо обучение на магистър-фармацевти за 2017 г., акредитиран с точки от БФС.

Представяме ви коментари от форума:

Проф. Иванова, декан на Факултета по фармация

Проф. Иванова, проведе се IV Варненски фармацевтичен бизнес форум. Бихте ли споделили с какви впечатления останахте от събитието?

През тази година форумът беше на много високо ниво, имахме силни участници, имахме представители на бизнеса, на държавата в лицето на Изпълнителната агенция по лекарствата, както и на академичните среди. Получи се доста добър диалог между отделните представители и всеки имаше възможност да представи гледната си точка.

Кои акценти от конгреса бихте отличили като най-важни?

Лекцията за иновациите във фармацевтичната практика. Тя от една страна беше много актуална, а от друга – беше на много високо ниво. Тя като че ли даде добър старт на целия форум.

Какви са днешните предизвикателства пред Факултета по фармация и кои са основните проблеми?

Проблемите са като останалите във висшето ни образование; не се различават от другите факултети. Имаме редица държавни изисквания, които са остарели и не се актуализират достатъчно често, за да компенсират това изоставане. Ние от своя страна трябва да се съобразим с тях, но едновременно с това да отговорим и на съвременните изисквания на обществото. Това до някаква степен е конфликт и е всеобщ проблем във висшето ни образование, не само на нашия Факултет.

Какво бихте пожелали на студентите във Вашия Факултет?

Нека да се гордеят, че са студенти в този Факултет, защото те могат да живеят чрез нашите мечти и чрез това, което ние се опитваме да им поднесем. Вярвам, че утрешният ден ще бъде техен.

Маг.-фармацевт Пехливанова, председател на Варненската фармацевтична колегия

Маг.-фармацевт Пехливанова, проведе се IV Варненски фармацевтичен бизнес форум. Бихте ли споделили с какви впечатления останахте от събитието?

Моите впечатления за тазгодишния форум са изключително добри. Първото, което ми направи впечатление е, че присъствието на колеги е много по-голямо, имаше много гости от страната, които досега не присъстваха на това събитие. Лекциите на колегите бяха подбрани много интересно и бяха казани нови неща. Част от лекциите бяха отправени към по-младото поколение магистър-фармацевти и касаят тяхната работа. Много от магистър-фармацевтите смятат, че тяхната работа е единствено и само в аптеката. Те обаче се убедиха, че те имат място и на много други места и са изключително ценни кадри.

Кои акценти от конгреса бихте отличили като най-важни?

Една от важните части от самия форум беше кръглата маса, която се проведе, и която беше изключително интересна. Друга лекция, която колегите слушаха с интерес за витамин В 12, но мога да кажа, че почти всички лекции бяха подбрани много добре и бяха интересни.

Какво бихте пожелали на Вашите колеги?

На студентите и на бъдещите ни колеги им пожелавам непрекъснато да учат; непрекъснато да получават нови знания и да участват в нашето продължаващо обучение, защото има много какво да научат.

.

.

.

.

.

.

Снимки: Здравен навигатор

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече