С този акт местният парламент предоставя на висшето медицинско училище правата на едноличен собственик на капитала.

Варненските общински съветници дадоха карт бланш общинската Специализирана болница по очни болести да мине под управлението на МУ-Варна. Решението беше подкрепено и от опозицията, предаде dariknews.bg.

Така местният парламент предоставя на висшето медицинско училище правата на едноличен собственик на капитала по управлението на общинските лечебни заведения, които са университетски болници. Продажбата на обособени части от здравните заведения ще се извършва след решение на Общинския съвет. Разпоредителни сделки с дълготрайни материални активи ще са възможни само след разрешение на кмета на Община Варна.

С документа ще се уреждат правата и задълженията на висшето училище, свързани с управлението на здравното заведение; финансовите ангажименти на университета към болницата; изискванията за отчетност и прозрачност на действията и решенията на управителя на лечебното заведение и висшето училище.

В договора ще бъдат вписани отговорността на университета по отношение на финансовото състояние на лечебното заведение, както и основанията за предсрочно прекратяване на предоставените права за управление.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече