Това се вижда от обявление на интернет страницата на МЗ.

Най-много са свободните позиции в Аджибадем Сити Клиник, като за различните клиники те са 23. По две свободни места за бъдещи онколози са обявили МБАЛ-Добрич и МБАЛ-Сердика. Трима специализанти са поканени в УМБАЛ „Царица Йоанна - ИСУЛ“, а четирима – в КОЦ-Стара Загора.

Според промените на Наредба №1 за специализациите Министерството на здравеопазването вече субсидира базите за обучение за местата, финансирани от държавата по клинични специалности. Така държавната политика по осигуряване на необходимите специалисти ще се провежда с финансиране от държавния бюджет, а не от лечебните заведения.

Размерът на месечната субсидия за базите за обучение за всеки специализант в общия случай е в размер на две минимални работни заплати за страната и дължимите осигурителни вноски върху тях.

С измененията в нормативната рамка се даде възможност базите за обучение да могат да получават финансиране за обучение на специализанти на срочен трудов договор, освен от Министерството на здравеопазването и от общини, от лечебни заведения, които нямат одобрение от министъра на здравеопазването за обучение или по европейски проекти и програми.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече