Ще бъдат представени в Александровска болница.

Научна конференция МР Балкан „Компютърно-базирана ядрено-магнитна резонансна образна диагностика на сърдечносъдови и мозъчни заболявания“, ще се проведе от 12 до 14 септември 2019 г. в УМБАЛ „Александровска” ЕАД. Това съобщиха от лечебното заведение.

Събитието се организира от „Магнитен резонанс (МР) Балкан” - инициатива на група учени, утвърдили се в Европа и Америка в областта на ядрено-магнитната резонансна (ЯМР) образна диагностика, които вече десета година популяризират най-новото в областта в различни столици на Балканите.

Конференцията се провежда под патронажа на УМБАЛ „Александровска” ЕАД.

Идеята на инициативната група е да се организират серия от научни конференции, фокусирани върху използването на ЯМР-техниката за научни изследвания. Тези научни форуми имат за цел представяне на методи за превенция и пред-клинична диагноза на заболявания на сърцето и мозъка.

След успешни конференции в Скопие, Анкара и Любляна, София е домакин на настоящото издание на МР Балкан. Конференцията ще се проведе в Клиниката по нервни болести на Александровска болница-София, на 12-14 септември 2019 г.

В рамките на два дни именити учени от Австрия, България, Великобритания, Германия, Гърция, Канада, Колумбия, Швейцария и САЩ ще представят последните тенденции в методологията – от ЯМР физика, през софтуерни решения за автоматична обработка на ЯМР данни до алгоритми на изкуствен интелект, които помагат във взимането на диагностични и терапевтични решения.

Организатори:

Проф. Богдан Драгански - Университет Лозана, Швейцария;

Акад. Лъчезар Трайков – УМБАЛ „Александровска“, София;

Проф. Никола Стиков – Университет Монреал, Канада;

Проф. Ядранка Стояновска - Университет Мичиган, САЩ.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече