Това информираха от болница „Надежда“.

В края на април стартира поредица от изключително престижни международни уебинари, посветени на съвременните подходи за минимално инвазивно хирургично лечение на миома. Д-р Георги Стаменов от МБАЛ „Надежда“ е единственият специалист от Източна Европа, който ще вземе участие в тях като лектор и модератор, съобщиха днес от здравното заведение.

Уебинарите се организират от Световния конгрес по хистероскопия, с подкрепата на Европейското дружество по гинекологична ендоскопия (ESGE) и Латиноамериканското дружество по гинекологична ендоскопия и ултразвук (SIAEGI). Инициатори на събитието са съпредседателите и членовете на научния комитет на конгреса, сред които e и д-р Стаменов.

В уебинарите своя опит и знания ще споделят световно признати експерти в областта на гинекологичната хирургия. Те ще представят най-актуалните съвременни методи в лапароскопското и хистероскопско лечение на миома в четири отделни сесии: 30 април, 4 май, 7 май и 11 май 2020 г. Програмата включва и две специални лекции за особеностите в подготовката и провеждането на хирургичните интервенции в условията на COVID-19 – тема, която се очаква с особен интерес в настоящия момент.

Лекцията, която д-р Стаменов ще представи на 4 май 2020 г. пред международната аудитория е изключително интересна и актуална – използване на лазер в лапароскопска миомектомия.

В последните няколко години медицинският лазер се развива като един от най-универсалните и щадящи инструменти за минимално инвазивната гинекологична хирургия.

МБАЛ „Надежда“ е сред водещите в прилагането на тези техники в глобален мащаб, като е и главен обучителен център на Международното училище по лазерна гинекология.

Медици от всяка точка на света, които работят или имат интереси в областта на гинекологичната ендоскопия, могат да се включат в уебинарите напълно безплатно, като за целта се изисква единствено регистрация за четирите сесии на следния адрес: http://my-gch.com/webinar

Всички участници ще могат да се включват на живо с въпроси и коментари. Запис от всяка сесия ще бъде достъпен на сайта.

Освен с чисто медицинската експертиза на най-високо световно ниво в лицето на д-р Стаменов, част от екипа на МБАЛ „Надежда“ изпълнява съществена роля в организацията и предстоящото провеждане на международните уебинари в техническатата – IT и видео, подготовка, което е поредно международно признание.

Лекторите:

  • Д-р Георги Стаменов е основател на Болница за женско здраве „Надежда“ и водещ експерт по репродуктивна медицина у нас, както и международно признат специалист по минимално инвазивна гинекологична хирургия. Ръководител на клиниката по Асистирана репродукция и репродуктивна хирургия в МБАЛ „Надежда“, притежаваща EBCOG акредитация за обучение по акушерство и гинекология и ESHRE акредитация като обучителен център по репродуктивна медицина. Има повече от 15 години клинична работа в асистираната репродукция и репродуктивна хирургия. Съосновател заедно с проф. Хаимович на Международното училище по лазерна гинекология.
  • Проф. Серхио Хаимович (Испания/Израел) – автор на учебници и научни трудове по хистероскопия, основател на Международното училище по лазерна гинекология; съпредседател на Световния конгрес по хистероскопия.
  • Проф. Атилио ди Спиецио Сардо (Италия) – преподавател и автор на многобройни научни трудове по хистероскопска хирургия, член на изпълнителния борд на Европейското дружество по гинекологична ендоскопия; съпредседател на Световния конгрес по хистероскопия.
  • Проф. Андреа Тинели (Италия) – автор на многобройни книги и учебници, преподавател в по минимално инвазивна хирургия в международни университети и член на редакциите на водещи специализирани научни издания.
  • Доц. Наш Моавад (САЩ) – преподавател по минимално инвазивна хирургия, член на борда на Американската асоциация по гинекологична лапароскопия и член на редакциите на научни издания по гинекологична хирургия.
  • Доц. Хосе Тони Каруньо (САЩ) – преподавател по минимално инвазивна и роботизирана хирургия в гинекологията, член на борда на редица професионални дружества по гинекологична хирургия, както и на редакциите на водещи специализирани научни издания.
  • Д-р Хуан Диего Вийегас (Колумбия) – водещ гинекологичен ендоскопист в Латинска Америка, член на борда на редица професионални дружества по гинекологична хирургия.
  • Проф. Марк Ханс Емануел (Холандия) – водещ експерт в лечението на миома, член на борда на Международното дружество по гинекологична ендоскопия (ISGE) и специализирания комитет по миомите на Световната федерация по акушерство и гинекология (FIGO).
  • Д-р Пере Бари (Испания) – водещ млад специалист по гинекологична хирургия и лечение на миома и ендометриоза, член на многобройни изследователски групи в областта.
  • Д-р Луис Алонсо Пачеко (Испания) – Съпредседател на Световния конгрес по хистероскопия и главен редактор на Hysteroscopy Newsletter, водещ изследовател и консултант по минимално инвазивна гинекологична хирургия.
Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече