Форумът е под наслов „Право на зрение 2020”.

Над 300 офталмолози ще участват в XX Среща на Съюза на очните лекари в България – „Право на зрение 2020“, която ще се проведе на 12-13 април под тепетата в Гранд хотел „Пловдив“. Новината съобщи проф. д-р Нели Сивкова (на снимката), председател на Съюза на очните лекари в България (СОЛБ) и Ръководител на Клиниката по очни болести в УМБАЛ „Свети Георги“ – Пловдив.

Проф Сивкова сподели, че в научната програма ще бъдат включени международни симпозиуми и сесии по основни теми в офталмологията – роговица и очна повърхност, катаракта, витреоретинална патология, очен травматизъм, детска офталмология, глаукома и др.

Гост-лектори от чужбина ще бъдат Prof. B. Seitz, Prof. А. Eckstein (Essen, Germany), (Homburg/Saar, Germany) и Prof. J. Moisseiev (Tel Aviv, Israel).

За XIV-ти път ще се проведе и витреоретинален симпозиум с видео-презентации.

Един от върховите моменти в научното събитие ще бъдат интерактивните симпозиуми „Consilium diagnosticum“, на които ще се представят интересни и трудни за диагностициране случаи. Аудиторията и компетентен панел от офталмолози ще обсъждат диагнозите, обясни проф. Сивкова.

Друг значимо събитие в програмата на форума ще бъде връчването на наградата на името на проф. Иван Василев за цялостен принос в офталмологията. Тази година наградата ще бъде връчена на академик Петя Василева, почетен председател на СОЛБ, която ще изнесе лекцията „Световна инициатива Право на зрение 2020”.

Традиционно, за пореден път се организира и Национален курс за специализанти по офталмология.

Пълната програма на събитието е публикувана на сайта на Съюза на очните лекари в България: www.solb2020.com

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече