Те бяха представени на симпозиума по ендоурология.

(От ляво на дясно - инж. Димитър Конов, Росица Писанова - „Медицинска Техника Инженеринг“ и Guillame NEVEU, Business Unit Manager Eastern Europe and Africa на Coloplast)

Както ви информирахме, юбилейното Х-то издание на вече превърналия се в традиционен симпозиум „Ендоурология и минимално инвазивна хирургия”, се проведе в София (12-13 април 2019г., НДК).

Форумът бе съпътстван от специализирано медицинско изложение, на което иновации представи и специализираната компания за медицинска апаратура и консумативи „Медицинска Техника Инженеринг“.

Повече за технологичните новости в областта на урологията – от Guillame NEVEU (на снимката вдясно), Франция; Business Unit Manager Eastern Europe and Africa на Coloplast; партньор на „Медицинска Техника Инженеринг“:

По време на симпозиума представихме иновативни решения в интервенционалната урология и мини инвазивната хирургия – специално в грижите, отнасящи се до инконтиненцията. Показахме имплантируеми изделия при функционални заболявания като инконтиненция, предназначени за мъже и жени, чиято цел е да подобрят качеството на живот на пациентите.

Относно проблемите, отнасящи се към интимната сфера, като еректилна дисфункция при мъжете – представихме пенилни импланти. Всички тези мини инвазивни импланти много скоро ще навлязат в България.

Участниците във форума имаха възможност също така да видят различни видове нитинолови екстрактори за камъни, модел No-Tip.

Фирма Coloplast, като лидер в производството на консумативи за урология и ендоурология създаде Isiris alfa. Говорим за уникален апарат, който следва иновативните световни тенденции към използване на уреди за скопия за еднократна употреба. Знаем, че флексибилните скопи за многократна употреба не могат да се стерилизират и съществува опасност от кръстосана контаминация. Isiris alfa е флексибилен цистоскоп за еднократна употреба с интегрирана щипка; той служи за изваждане на уретерални стентове. Този апарат предоставя перфектна автономия на уролога, защото му дава възможност да извърши интервенцията извън операционната зала – например в ендоскопски кабинет, или близо до леглото на пациента, при това без помощ на асистент или медицинска сестра, защото всичко е включено в системата Isiris. Не необходимо използване на видеокула и ангажиране на операционна зала и персонал.

Това, което бих добавил е, че се радвам да участвам в този симпозиум, който е на световно ниво.

.

.

.

Снимки: Здравен навигатор и „Медицинска Техника Инженеринг“

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече