Тя се провежда от 25 до 31 май.

Както отбелязва г-н Ashok Bhaseen, президент на Международната тиреоидна федерация (Thyroid Federation International): „Все още има много хора, живеещи с някакво заболяване на щитовидната жлеза без диагноза. Международната тиреоидна седмица се отбелязва за единадесета поредна година и ние от Международната тиреоидна федерация и членовете й от различните държави обещаваме, че неуморно ще продължаваме да се борим за усъвършенстването на изследванията и диагностиката на тези заболявания по целия свят. Тази година се фокусираме да помагаме на хората да разпознават многообразните симптоми на щитовидните заболявания, за да могат своевременно да потърсят лекарска помощ и да се изследват възможно най-рано“.

За повече информация относно заболяванията на щитовидната жлеза, можете да потърсите пациентски информационни програми или посетете сайта на Тиреоидната федерация, уточняват от Националната пациентска организация (НПО) и ВИОМ.

Как да се включите в тазгодишната кампания?

Ако сте активни в социалните медии, следете кампанията чрез каналите в Twitter и Facebook и се включете в нея чрез използването на хаштага #ITAW19. Това ще помогне да повишим информираността за заболяванията на щитовидната жлеза, засягащи над 200 милиона души по целия свят, според данни на Американската тиреоидна асоциация.

Посетете сайтовете www.thyroidweek.org и www.thyroid-fed.org

Защо го правим?

Международната тиреоидна седмица, която се провежда за единадесета година, бе инициирана, за да подчертае негативното влияние на заболяванията на щитовидната жлеза върху качеството на живот на хората, при които тези заболявания остават недиагностицирани, информират от ВИОМ.

Около 1,6 милиарда души по света се считат за изложени на риск, а стотици милиони живеят с тиреоидни заболявания и в момента. Приблизително 60% от хората, имащи проблеми с щитовидната жлеза не са диагностицирани и много от тях се борят ежедневно с трудностите, които носят тези заболявания, без дори да подозират каква е причината за симптомите си. При веднъж поставена диагноза обаче заболяванията на щитовидната жлеза са лечими. В същото време, инициативата Международна тиреоидна седмица прави огромни усилия, за да подобри изследванията и диагностицирането по целия свят.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече