Ще се проведе в Пловдив от 30 май до 1 юни.

Пловдив е градът, където историята, културата и традициите срещат науката, технологиите и иновациите. Това го прави перфектен домакин на най-голямото събитие по обществено здраве в България, на което ще присъстват медицински специалисти, студенти, здравни власти и заинтересовани страни, споделящи опит и дискутиращи теми в областта на социалната медицина, епидемиология, здравен мениджмънт, оценка на здравните технологии, е-здраве, медицинска етика, право и др. Това информираха организаторите на III-та Национална конференция „Общественото здраве - капиталът на бъдещето“.

Българско научно дружество по обществено здраве съвместно с Факултет по Обществено здраве към Медицински университет-Пловдив, ще имат честта да са домакини на форума, който ще се проведе от 30 май до 1 юни 2019 г. в Медицински университет-Пловдив. Откриването е на 30 май (четвъртък) от 14.00 часа в I-ва Аудитория на Медицински университет – Пловдив.

Основна тема на събитието тази година е Общественото здраве - капиталът на бъдещето. Сесиите на конференцията ще обхванат актуални теми, а по-време на пленарната сесия, ще бъдат презентирани доклади на видни специалисти по обществено здраве към Медицинските университети в страната - проф. д-р Цекомир Воденичаров, дмн; проф. д-р Силвия Александрова-Янкуловска, дмн; проф. Тодорка Костадинова; доц. д-р Ростислав Костадинов, дмн. Тези теми са особено важни в контекста на настоящите предизвикателства пред здравната система у нас и в частност общественото здраве в променящия се свят.

На Националната конференция „Общественото здраве - капиталът на бъдещето“ се очаква да присъстват над 200 души, от които над 100 активни участници с доклади.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече