Ще коментират от Българското урологично дружество.

На 06.06.2019 г., четвъртък, ще се проведе пресконференция на тема „Съвременни методи за лечение и диагностика на рак на простатата“. Организатор на събитието е Българското урологично дружество, а поводът е XIII Национален по конгрес по урология, който се проведе от 30.05 до 01.06.2019 г. в Правец. Научното събитие обедини представители на водещи специалности като урология, образна диагностика, нефрология и онкология, които демонстрираха най-новите методи за диагностика и лечение на онкоурологичните заболявания и дискутираха иновативните и неинванзивни решения в областта на урологията.

По време на пресконференцията лекари специалисти ще представят актуални данни за рака на простатата – най-често срещаното онкологично заболяване при мъжете, с тенденция за нарастваща заболеваемост. Ще бъде изнесена информация за необходимостта от превенция и ранна диагностика на урологичните заболявания, а също така и за напредъка при прилагането на мултидисциплинарния подход и най-новите методи на лечение при пациенти с рак на простатата.

В събитието ще участват: доц. д-р Марин Георгиев (на снимката), началник Клиника по урология към УМБАЛ „Александровска”, председател на Българското урологично дружество, национален консултант по урология; проф. д-р Петър Панчев, ръководител направление „Онкоурология“ към УМБАЛ „Александровска“; доц. д-р Красимир Янев, ръководител направление „Лапароскопска урология“ към УМБАЛ „Александровска“ и др.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече