Това решиха от Общинският съвет.

Общинската специализирана болница по очни болести във Варна да премине под управлението на Медицинския университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“. Това решиха с пълно единодушие членовете на три ресорни комисии към Общинския съвет, предаде dariknews.bg.

Според мнозинството съветници, висшето училище има кадрови, научен, финансов и технологичен потенциал да развие лечебното заведение, което е 100% собственост на Община Варна. Те се обединиха около мнението, че днешното решение ще промени Очна болница в положителна посока и ще има благоприятен ефект върху варненското здравеопазване.

На заседанието на здравната комисия присъства и проф. д-р Радослав Радев, представител на Медицинския университет. „Благодаря за взетото решение, което за мен е в десетката. Специализираната болница по очни болести има потенциала да се превърне в елитен център не само за Варна, но и за цяла Източна България. Подобна болница няма нито в Шумен, нито в Добрич, нито в Бургас. Когато наука, умения и опит се съчетаят, успехите са налице“, коментира проф. Радев, цитиран от dariknews.bg.

Окончателното решение за прехвърляне управлението на Очна болница на Медицинския университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ ще бъде взето на заседание на Общинския съвет.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече