Това съобщиха от болницата.

Клиниката по урология на „Пирогов” вече изследва и лекува пациентите си с уникален за страната ни урорентгенологичен апарат от най-ново поколение. Това информираха от болницата.

„С модерната апаратура извършваме както диагностични, така и лечебни дейности при пациенти с урологични заболявания. Тя се явява своеобразен скок в ерата на лечението на пациентите. Апаратът дава множество предимства в диагностиката на бъбречно-каменната болест, на вродени аномалии на отделителната система и разстройства в уринирането, както при възрастни, така и при деца. ”, коментира началникът на клиниката д-р Емил Доросиев.

Чрез апарата за пръв път в страната е възможно извършване на видеоуродинамика с микционна цистография (изследване на разстройства в уринирането с изобразяване на долните пикочни пътища) в най-физиологичното положение за това – седнало.

Освен диагностика, новата апаратура позволява да се извършват и терапевтични процедури. С нейна помощ се реализират най-съвременните и минимално инвазивни урорентгенологични интервенции – отстраняване на бъбречни конкременти от пикочопроводите и от бъбречното легенче и чашки. Това става през естествените отвори на тялото или с перкутанен достъп.

Модерната технология позволява и извършването на спешна дезобтрукция на пикочните пътища при пациенти със застрашаващи живота състояния, дължащи се на камъни, онкологични заболявания и други. Рентгеновият апарат дава възможност и за селективно изобразяване на бъбречните съдове (вена и артерия) при специфични индикации (напр. травми на бъбрека), както и за минимално инвазивни интервенции, като за спиране на остро кървене.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече