Организира безплатни гинекологични и кардиологични профилактични прегледи.

Те са ориентирани към здравно неосигурените лица, съобщиха от пресцентъра на институцията, цитирани от БТА.

Кампанията се изпълнява по проект „Социално-икономическа и образователна интеграция на етническите малцинства в община Исперих“, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Проектът цели повишаване качеството на живот, социалното включване и намаляване на бедността при най-маргинализираните общности на територията на общината.

Предвижда се 200 неосигурени лица да бъдат изследвани за сърдечносъдови заболявания от кардиолозите д-р Тоня Христова и д-р Ареф Шакиба в МБАЛ-Исперих. Прегледът ще включва и електрокардиографска диагностика. 100 жени без платени здравни осигуровки ще могат да се прегледат и изследват при акушер-гинеколога д-р Танер Кьосев.

Безплатният преглед ще се състои от физикално изследване, ултразвукова диагностика на органите в малкия таз и цитонамазка за скрининг на рак на маточната шийка. При откриване на заболяване, на пациентите ще бъдат предписани съответните медикаменти, а при необходимост ще бъдат насочени към лечебни заведения и специалисти за последващо лечение. Медицинските прегледи ще се проведат на групи от по 20 души.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече