Ще се проведе на 5 и 6 юни 2020 г.

Виртуален научен симпозиум „Heart Failure Update“ ще се състои на 5 и 6 юни 2020г , чрез онлайн стрийминг. Той се организира от Дружеството на Кардиолозите в България и работната група по сърдечна недостатъчност. Научното събитие се осъществява с подкрепата на HFA при Европейското Дружество на кардиолозите.

Сърдечносъдовите заболявания са водеща причина за смъртност в България. Сърдечната недостатъчност е важен елемент от тази патология, като броят на болните със СН нараства в общоевропейски мащаб, както поради застаряването на населението, така и, парадоксално, поради успехите в други области на медицината и в частност кардиологията, удължаващи живота на болните. Това прави разширяването на познанията ни за причините, диагностиката и лечението на СН особено актуално.

Организаторите са подготвили програма, която включва тематични сесии, фокус-лекции, дебати, които ще бъдат изнесени от изявени чуждестранни и български специалисти. На вниманието на участниците ще бъде представена виртуална изложба на фармацевтични и технологични компании.

Желанието на Дружеството на Кардиолозите в България е този виртуален научен форум да помогне за продължаващото медицинско обучение в областта на сърдечната недостатъчност.

„Бъдете част от иновативния виртуален формат на Heart Failure Update! Правим го за Вас!“, призоваха от там.

За регистрация, моля посетете новия сайт на Дружеството.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече