Във връзка с разпространението на Covid-19.

Взети са и всички други противоепидемични мерки, за да не се допусне навлизането на коронавирусната зараза в лечебното заведение - например не се допускат външни посетители, а пациентите се приемат през два входа, като и единият е за родилките, а другият - за жените с планови операции.

Над 1000 бебета са проплакали от началото на годината в АГ „Шейново“, като от болницата отчитат повече раждания спрямо миналата година по същото време.

Без придружители, без свиждане, без „Дни на отворените врати“ и „Училище за родители“, без присъствието на таткото по време на раждането - така работят в столичната АГ болница „Шейново“ в епидемична ситуация.

Директорът д-р Румен Велев разказа пред микрофона на „Хоризонт“: „Ние още от самото начало на обявяването на епидемията въведохме един триаж, който започва още от входа на болницата - с измерване на температурата, със слагане на калцуни, с дезинфекция на ръце, след което потоците се разделят - към сектор, където се приемат гинекологичните пациенти, акушерските случаи са в друг сектор.

На пациентите се дават да попълнят един специален въпросник, който съдържа 11 въпроса и на тези въпроси, ако на някой отговорят с „да“, им правим бърз тест за Covid-19. На пациентите, които подготвяме за гинекологични операции, също правим бърз тест“.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече