Отчитат от Общинския кризисен щаб в Сливен.

През отминалата седмица те са били 18, спрямо предходната, когато новите случаи в общината са били 23. И през двете отчетни седмици броят на излекуваните е бил 27, съобщи БНР.

В седмицата от 15 до 21 юни починалите от коронавирусни инфекции в общината са 5 , а от 22 до 28 юни – 1, съобщават още от Общинския кризисен щаб.

От началото на епидемията общият брой на диагностицираните с Covid-19 в община Сливен е 189, като 166 от тях са от град Сливен, а останалите 23 – от други населени места в общината.

Общият брой на починалите е 17. Излекуваните пациенти са 143-ма, от тях 129 от Сливен и 14 – от селата.

От общия брой заболели в град Сливен 57 са от квартал „Надежда“, 14 – от квартал „Речица“, в центъра и „Даме Груев“ – по 14, „Дружба“ – 12 и др. От Общинския кризисен щаб призовават за спазване на дистанция, дезинфекция и дисциплина.

През изминалата седмица се отбелязва и намаление в броя на регистрираните случаи на Covid-19 в Сливенска област 38 лица от областта са дали положителен резултат за коронавирусна инфекция в периода от 22 до 28 юни. В предходния едноседмичен период положителните случаи са били 44.

Днес е регистран един нов случай, сочи информацията на Единния информационен портал.

Най-много заболели през изминалата седмица са регистрирани в Нова Загора – 19 души. От тях 11 души са жители на кв. „Шести“, повечето са се инфектирали на работното си място. В областния център – Сливен са отчетени 18 нови случая. Двама са новорегистрираните болни в община Твърдица, информират от Областния кризисен щаб.

Активните случаи са 80, а лечението им се осъществява в инфекциозните отделения на областната и на военната болница в Сливен или в условията на домашен стационар.

През изминалата седмица е починала една жена на 38-години от новозагорското село Дядово и 65-годишна жена от сливенското село Чинтулово.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече